ukrayini-ne-potribni-minski-3-novi-rozpodilchi-liniyi-ta-rezhimi-tishi-yaki-zamorozyat-konflikt-kuleba

Україні не потрібні "Мінськи-3”, нові розподільчі лінії та режими "тиші", які заморозять конфлікт - Кулеба

 • 175992 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Україні не потрібні нові домовленості, які на роки заморозять війну, розпочату російською федерацією проти нашої держави. Про це на брифінгу у середу сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Усі партнери дуже чітко знають про наше бачення і нашу позицію. Ми воюємо за нашу землю, ми воюємо за своїх людей, і ніякі “Мінськи-3”, ніякі нові розподільчі лінії, ніякі режими припинення вогню, які на роки заморозять ситуацію і продовжать біль і страждання, нам наразі не потрібні”, - сказав міністр.

Деталі

Кулеба зауважив, що наразі спостерігає спроби запустити в західних колах дискусію про те, як довго можна підтримувати Україну, як довго сама Україна зможе втриматись. Але поки що це "легкий бриз", а не "штормовий вітер".

"Це нормально. Я прошу сильно нікого не панікувати, не реагувати занадто емоційно на думки подібного роду, які запускаються через різних експертів і публічні заяви. Це нормально, люди пробують грунт, ми їм чітко на це відповідаємо. Десь може щось розроблятись, якісь плани. Але наша позиція дуже чітка, вона озвучена… Ми чітко сказали, що будь-які домовленості, які не враховують українських інтересів, будуть нами відкинуті. І це стосується всього”, - повідомив очільник дипломатії.

Нагадаємо

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українці не готові віддати частину територій своєї держави російській федерації.

Українські Національні Новини

Політика