ukrayini-potribni-boyepripasi-tut-i-zaraz-polscha-zbirayetsya-perekonuvati-yes-zakupovuvati-snaryadi-za-mezhami-bloku

"Україні потрібні боєприпаси тут і зараз": Польща збирається переконувати ЄС закуповувати снаряди за межами блоку

 • 388975 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький збирається переконувати ЄС, і особливо Францію, закуповувати боєприпаси за межами блоку, наприклад, у Південній Кореї. Про це він сказав в інтерв'ю RMF FM, пише УНН.

Цитата

"Я сподіваюся, що наші спільні переговори з Єврокомісією, кількома ключовими країнами, Польщею, Німеччиною та Францією призведуть до швидкого придбання боєприпасів, бо Україна потребує цих боєприпасів тут і зараз", - сказав Моравецький.

Коментуючи, що Франція заявляє про неприйнятність витрачати гроші ЄС на спільні покупки за межами блоку і чи буде він переконувати Париж у зворотньому, прем'єр Польщі вказав: "Буду у цьому переконувати, бо боєприпаси потрібні дуже швидко".

"У зв'язку з тим, що ми не маємо таких боєприпасів тут, у Європі, у достатній кількості, ми маємо закуповувати їх на стороні, подібно до того, як Польща зараз закуповує за кордоном суперсучасну зброю К2, К9 та Abrams", - наголоив Моравецький.

З його слів, у світі є кілька регіонів, включаючи Південну Корею, Ізраїль, де цих боєприпасів значно більше.

Нагадаємо

18 країн підписали угоду про інвестування 2 млрд євро в постачання Україні 1 млн артилерійських боєприпасів протягом 12 місяців для посилення підтримки Києва. До угоди приєдналася Іспанія.

Президент України Володимир Зеленський закликав до прискорення постачання боєприпасів зі США та країн Європи.

Українські Національні Новини

Політика