ukrayini-potribni-realni-praktiki-a-ne-teoretiki-z-garnimi-prezentatsiyami-garbaruk

Україні потрібні реальні “практики”, а не “теоретики” з гарними презентаціями - Гарбарук

 • 251235 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Україні наразі потрібні фахівці, які мають практичні навички керувати тими чи іншими процесами в економіці. Таку заяву в інтерв'ю журналісту Василю Климчуку зробив міжнародний експерт, економіст Ігор Гарбарук, передає УНН.

Він наголосив - попри таку необхідність, частіше бачить лише “теоретиків” з гарними презентаціями.

Цитата

“Поки що я бачу дуже багато “теоретиків”, які гарно розмовляють, у них шикарні презентації, вони говорять на фаховій англійській мові, а коли починають працювати руками – у них нічого не виходить”, - вважає Гарбарук.

На його думку, наразі Україні потрібні “практики”, а не “теоретики”, бо країна потребує відбудовування як у фізичному сенсі, так і в плані економіки. Для цього потрібно впроваджувати "план Маршалла", про який нещодавно казав голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

“Я насправді завжди керуюсь професійними, а не публічними характеристиками. Ви знаєте мою історію грудневу - людину треба оцінювати по її професійних здобутках. Те, що він (Гетманцев - ред.) комусь подобається чи ні – це нормально (...).

Однак я погоджуюсь з ним, що Україну мають відбудовувати українці, розраховувати на те, що Європа нам допоможе, не варто, розраховуйте на власний бізнес, який буде працювати. Чому сьогодні говорять про план Маршалла? Бо це був план для західної Німеччини, ми бачимо, до чого призвела політика радянського союзу в східній Німеччині і до чого призвела політика західних партнерів у західній Німеччині. Ми бачимо Північну Корею і Південну Корею, приклад Ізраїлю, який фактично живе десятки років у стані війни, бачимо Японію, яка була знищена після Другої світової війни.

Тому сьогодні ключове завдання перед ОП і КМУ, крім перемоги над рф, – дійсно створити ті структури, які вже будуть чітко працювати над тим, куди ми йдемо, і хто разом з нами буде працювати. Бо політика, що якась окрема країна відновлюватиме той чи інший регіон… Ну, тоді у нас в країні буде трошки Британії, трохи Австрії та трохи Німеччини”, - наголосив Гарбарук.

Нагадаємо

Нещодавно голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що план Маршалла стосовно України треба реалізовувати вже зараз, і робити це за рахунок розвитку воєнно-промислового комплексу та його релокації у західний регіон, сільськогосподарської переробки та розширення виробництв підприємств, орієнтованих на ринок ЄС, на якому зараз знято квоти.

Українські Національні Новини

Політика