ukrayini-potribno-priblizno-200-bagatotsilovikh-litakiv-dlya-zakhistu-derzhavi-povitryani-sili

Україні потрібно приблизно 200 багатоцільових літаків для захисту держави - Повітряні сили

 • 457152 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Україні потрібно приблизно 200 багатоцільових літаків для захисту держави, повідомив в інтерв’ю 24 каналу речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Цитата

"На одному з французьких каналів мене спитали про це (кількість необхідних літаків – ред.). Я амбітно відповів, що для захисту такої великої держави, як Україна, нам потрібно приблизно 200 багатоцільових літаків, щоб сформувати 4-5 бригад", – зазначив речник Повітряних сил ЗСУ.

Деталі

Водночас Ігнат додав, що в Україні вже є 5 винищувальних бригад тактичної авіації, а також бригада штурмовиків, бомбардувальників і транспортні бригади.

"Таким чином ми навпаки скорочуємо чисельність, завдяки багатоцільовим літакам, які будуть по всій території країни нести бойове чергування, зокрема на додаткових – оперативних аеродромах", – сказав він.

Доповнення

Міністр оборони Олексій Резніков відповів, чи завадить Україні відсутність винищувачів при контрнаступі. Він заявив, що чим швидше країна отримує сучасні бойові літаки, тим більше життів вдасться врятувати.

Українські Національні Новини

Суспільство