ukrayini-vse-sche-kritichno-brakuye-zbroyi-schob-zupiniti-rosiyu-kuleba

Україні все ще критично бракує зброї, щоб зупинити росію – Кулеба

 • 110937 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Україна вдячна партнерам за надану зброю, але її ще критично мало для того, щоб зупинити росію. Про це на брифінгу у середу сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

Цитата

"У когось складається враження на Заході, серед наших партнерів, що впринципі зі зброєю все більш-менш нормально. Насправді це не так. Ми бачимо все ще тотальну перевагу росії у важкій артилерії на Донбасі і тому сигнали, які ми комунікуємо партнерам дуже прості – ми вдячні за те що вже надали, але цього все ще практично мало для того щоб зупинити росію. Не говорячи вже про те, щоб перейти у великий, масштабний контрнаступ, витіснити росію з наших територій. Тому потрібно більше зброї, більше важкої зброї і якнайшвидше", - заявив Кулеба.

Деталі

За словами міністра, сотні тисяч українців готові виганяти загарбників з нашої землі, але українські воїни мають бути максимально озброєні.

"Тут зараз ми зосередженні на декількох ключових позиціях: крупнокаліберна артилерія, ракетні системи залпового вогню, дякуємо США за ухвалення рішення, дякуємо Британії за ухвалення рішення щодо РСЗО, деякі країни теж готуються ухвалити таке рішення, це дуже важливе політично, і ми вдячні, тому що це сигнал, що табу на постачання цієї зброї знято. Але ті цифри, які оголошуються, вони критично малі, маю на увазі кількість систем РСЗО, нам потрібно їх набагато-набагато більше", - наголосив Кулеба.

Нагадаємо

Напередодні британський міністр оборони Бен Воллес оголосив, що Велика Британія відправить Україні РСЗВ M270, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км за допомогою високоточних керованих ракет.

Українські Національні Новини

Суспільство