ukrayinka-stane-odniyeyu-iz-pershikh-arbitriv-zhinok-na-matchakh-svitovoyi-pershosti

Українка стане однією із перших арбітрів-жінок на матчах світової першості

 • 11214 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Українка Катерина Монзуль стане однією з перших арбітрів-жінок, які працюватимуть на матчах чоловічої світової першості, повідомляє УНН з посиланням на ФІФА та УАФ.

Деталі

Українка Монзуль та француженка Стефані Фраппар вперше в історії судитимуть матчі чемпіонату світу серед чоловіків. Працюватимуть вони на поєдинках суперників збірної України у груповому раунді Євро-2020. 27 березня Фраппар проведе матч відбору ЧС-2022 Нідерланди — Латвія в Амстердамі, а 28-го числа Монзуль судитиме зустріч Австрія — Фарерські острови у Відні.

За останні два роки Фраппар провела цілу низку відповідальних матчів. У 2019 року вона відсудила фінал чемпіонату світу серед жінок між збірними США та Нідерландів. Фраппар накопичила цінний досвід в єврокубкових матчах і у французькій Лізі 1.

Монзуль, яка працювала у фіналі чемпіонату світу серед жінок 2015 року, проводить багато матчів у Прем'єр-лізі України й часто запрошується на єврокубкові турніри та змагання національних збірних, зазначає сайт ФІФА.

Цитата

"Хоча вони вже працювали на кількох важливих поєдинках у чоловічих змаганнях, уперше проводити кваліфікацію чемпіонату світу є особливою подією, і тут є чим пишатися. Фраппар і Монзуль дуже багато працювали останніми роками, і ці призначення є визнанням їхньої чудової роботи", — зазначив голова Комітету арбітрів ФІФА П'єрлуїджі Колліна.

Нагадаємо

Українка Монзуль потрапила до трійки найкращих арбітрів десятиліття серед жінок.

Українські Національні Новини

Спорт