ukrayinka-viborola-medal-na-kubku-svitu-z-fekhtuvannya-sered-yunioriv

Українка виборола медаль на Кубку світу з фехтування серед юніорів

 • 9574 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Українська шпажистка Катерина Чорній стала третьою на етапі юніорського Кубка світу, що підбіг до закінчення в італійському Удіне, інформує УНН з посиланням на Національну федерацію фехтування України.

У груповому раунді українка виграла 4 протистояння з 6-ти і стартувала в турі прямого вибування в 1/64 фіналу. На цьому етапі українська шпажистка виявилася сильнішою швейцарки Галадріелле Тунде Сапин, обігравши суперницю з рахунком 15:8, а в наступному поєдинку Чорній здобула перемогу над угоркою Кінгой Декані, завершивши бій 15:11 на свою користь.

В 1/16 фіналу наша фехтувальниця вибила з боротьби ще одну представницю Швейцарії Аврову Фавр (15:12), після перемогла господарку доріжок Сабрину Пьятті (15:12), а в боротьбі за потрапляння на подіум турніру виграла у інший італійки Андреа Вітторії Рицці ( 15:12).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка виборола медаль на молодіжних змаганнях з фехтування в Австрії

Дорогу до фіналу українці перегородила досвідчена юніорка Федеріка ісола з Італії, яка за підсумками змагань стала чемпіонкою. У півфіналі володарка “бронзи” чемпіонату світу-2017 обіграла Чорній з вагомим перевагою — 15:5.

Відзначимо, що для Чорній ця бронзова медаль стала першою на етапах Кубка світу серед юніорів в особистому заліку.

Додамо, що раніше кращим результатом української шпажистки було 25-е місце на подібному турнірі в іспанському Бургосі.

Як раніше повідомляло УНН, найкращою легкоатлеткою було визнано Юлію Левченко, на рахунку якої у 2017-му срібло на чемпіонаті світу, бронза на чемпіонаті Європи у приміщенні, золото на молодіжному чемпіонаті Європи, друге місце у фіналі Діамантової Ліги, молодіжний рекорд України зі стрибків у висоту, а також перемога у номінації Європейської Атлетики “Зірка, яка сходить”. 

Українські Національні Новини

Спорт