ukrayinki-viboroli-tri-medali-na-legkoatletichnomu-turniri-u-frantsiyi

Українки вибороли три медалі на легкоатлетичному турнірі у Франції

 • 9793 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Міжнародні легкоатлетичні змагання у Валь-де-Рей (Франція) принесли чергові успіхи українцям, інформує УНН з посиланням на Федерацію легкої атлетики України.

У секторі для стрибків у висоту, як і кількома днями раніше в Остраві, зустрілися наші Катерина Табашник й Ірина Геращенко.

Тоді перемогла Геращенко, цього разу найкращою була Табашник. Вона виграла змагання з результатом 1,90 м, а Геращенко з показником 1,86 м посіла друге місце.

Анна Плотіцина повторила час, показаний нею на минулому турнірі у Тарту, де вона стала переможницею. Подолавши 60 метрів з бар’єрами за 8,15 с, на даних змаганнях вона стала другою. Українка на тисячні долі секунди випередила фінку Нооралотту Незірі. А швидшою була лише угорка Лука Козак (8,09 с).

Примітно, що четверті місця посіли Христина Стуй з бігу на 60 метрів (7,41 с) й Андрій Ковальов зі стрибків у висоту (2,05 м).

Зауважимо, що турнір також запам’ятався двома рекордами. У секторі для потрійного стрибка Фабріс Занго Г’югз вже у першій спробі встановив національний рекорд Буркіна-Фасо (16,65 м). Впродовж змагань він поліпшував його ще чотири рази.

Найкращий з них був у заключній спробі – 17,23 м, які до того ж стали рекордом Африки у приміщенні. Юніорський світовий рекорд у приміщенні з бігу на 1500 метрів встановив ефіоп Самуель Тефера (3:36,05 хв).

Українські Національні Новини

Спорт