ukrayinku-neobgruntovano-ne-vpustili-v-italiyu-volonteri

Українку необґрунтовано не впустили до Італії – волонтери

 • 23850 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Громадянці України необґрунтовано відмовили у в'їзді в Італію. Про це повідомили в прес-службі ГО "Європа без бар’єрів", передає УНН.

"Пропонуємо ознайомитися з історією Катерини Румянцевої, громадянки України, яка була повністю готова до подорожі, мала підтвердження наявності житла, зворотній квиток, і достатню для перебування суму коштів, але отримала відмову у в’їзді в Італію в аеропорті Бергамо (Milan Bergamo Airport), провела ніч у клітці з чоловіками і жінками, які чекали на депортацію, деякі з яких були людьми з кримінальним минулим, у неї відібрали телефон, не давали їжі чи можливості її купити, і принизливо називали "Ця блондинка". При цьому вона була неспроможною пояснити свою правоту прикордонникам, бо вони... абсолютно не знали англійської мови", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українка їхала з туристичною метою, мала підтвердження наміру повернутися назад на п'ятий день, заброньоване житло і 325 євро готівкою. Як зазначили, що це більше, ніж сума, яку вимагає мати Італія при поїздці на термін до 5 днів – 270 євро.

Крім того, вона також мала кошти на картці. Проте італійські прикордонники не перевірили їх наявність, що, як зазначили в організації, порушує норму Шенгенського кодексу кордонів про можливість підтвердити наявність коштів.

Також, за даними організації, жінка мала власників житла, в яких його бронювала, однак прикордонники ні з ким не зв’язувались.

"Катерина мала позитивну історію подорожей, зокрема, два короткострокові в’їзди до Італії за останній рік", - додали в організації.

Посольство України у Римі пояснило жінці, що нічого не може зробити, тому що воно в Римі, і порадило звернутися до консульства у Мілані на телефон гарячої лінії, яка не працює вночі. Згодом у консульстві жінці пояснили, що в Італії проблема з українцями, які працюють нелегально.

Потім українка звернулася до посольства Італії в Україні. Там їй порадили звернутися до МЗС, з їх допомогою знайти італійського адвоката й оскаржувати в Італії відмову у в’їзді.

Як повідомляв УНН, в Україну не пустили італійського журналіста.

Українські Національні Новини

Суспільство