ukrayinska-armiya-deokupuvala-na-kharkivschini-454-naseleni-punkti-op

Українська армія деокупувала на Харківщині 454 населені пункти – ОП

 • 121075 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Завдяки наступальним діям української армії у Харківській області від російських окупантів звільнено вже 454 населені пункти. Про це на брифінгу повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, передає УНН.

Цитата

“Завдяки наступальним діям наших військових в області деокуповано 454 населених пункти. На сьогодні на деокупованих територіях області відновили роботу 14 відділень поліції, розпочали онлайн-навчання 90 закладів освіти, почали роботу 78 фельдшерских пунктів, 23 органи місцевого самоврядування, 10 відділень Укрпошти”, – сказав Тимошенко.

Деталі

За словами заступника керівника ОП, в області відновили роботу шість веж мобільного зв’язку, 27 об’єктів газопостачання та 23 об’єкти електропостачання.

У Балаклії відновлено електропостачання для більше ніж 11 тисяч споживачів – це 77% мешканців міста. Найближчим часом з'явиться живлення у лікарні, поліклініці, центральній котельні та школах.

“А там, де поки що відсутнє електропостачання, створюється резервний запас обладнання та палива для альтернативних джерел енергії. Також закуповуються засоби індивідуального обігріву для жителів громад. В Балаклії найближчим часом з’являться нові банкомати та термінали Приватбанку. У селищі Золочів готуються до відкриття відділення банків. Також досягнуто домовленості щодо обслуговування банківських карток за допомогою виїзних терміналів, що надасть можливість провести платежі та отримати готівку”, – повідомив Тимошенко.

Також окремо працюють з аптеками та супермаркетами щодо видачі готівки на касах.

Окрім того, у Харкові та області тривають аварійно-відновлювальні роботи: заміна вікон та дверей, ремонти дахів, фасадів та інженерних комунікацій.

“Одразу після звільнення області Харківською обласною військовою адміністрацією налагоджено доставку гуманітарної допомоги у населені пункти, зокрема: Балаклія, Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ, Липці, Циркуни, Чкаловське, Шевченкове, Черкаські Тишки та інші”, – додав заступник керівника ОП.

Також уже запустили приміські поїзди сполученням Харків-Балаклія-Харків, Харків-Дергачі-Харків та Харків-Чугуїв-Харків.

Доповнення

Жителі звільнених від російських окупантів територій Харківщини вже можуть оформлювати ID-картки та закордонні паспорти.

Українські Національні Новини

Війна