ukrayinska-biatlonistka-potrapila-v-top-10-sprintu-etapu-kubku-svitu

Українська біатлоністка потрапила в топ-10 спринту етапу Кубку світу

 • 15155 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Жіночим спринтом відкрився перший етап Кубку світу з біатлону в 2021-му році, що проходить в Обергофі (Німеччина), передає УНН з посиланням на Федерацію біатлону України.

У гонці не було рівних норвежці Тіріл Екхофф, яка завершила перегони із нулем у графі промахи на вогневих рубежах. На 29,6 с від неї відстала шведка Ханна Еберг. Третьою стала австрійська біатлоністка Ліза Тереза Хаузер.

В українській команді кращі кондиції в першій гонці січня продемонструвала Юлія Джима. Якби у неї не було промаху на стійці, місце в квітковій церемонії для неї сьогодні було цілком реальним. Але навіть десята позиція з колом штрафу - вселяє солідний оптимізм результат +1:09,9 хв. Причому на останньому колі Джима відіграла три позиції - у зовсім не слабких суперниць, як, наприклад, Анаіс Бескон і Моніка Гойніш.

Єдиною з українських дівчат, яка відстрілялася без штрафу, стала Дар'я Блашко. Правда, за швидкістю їй ще належить "розкотитися" після різдвяної паузи, а тому при двох нулях вона поки заробила дев'ять кубкових очок за 32-е місце.
Ще дві наших спортсменки навряд чи зможуть записати цю гонку в актив. Олена Підгрушна показала другий в команді хід, але на вогневих рубежах робота не задалася: промах в "лежці" і два кола штрафу в стрільбі стоячи відправили капітана жіночої збірної на 53-ю позицію. Анастасія Меркушина і зовсім багато промахнулася незвично багато для себе - чотири рази, і в підсумку фінішувала 92-ю.

Додамо, завтра в Обергофі пройдуть дві гонки переслідування.

Українські Національні Новини

Спорт