ukrayinska-delegatsiya-privitala-vselenskogo-patriarkha-z-80-richchyam

Українська делегація привітала Вселенського патріарха з 80-річчям

 • 20453 переглядiв

КИЇВ. 29 лютого. УНН. Українська делегація привітала Вселенського патріарха з 80-річчям - передала вітання від Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, а також подякувала за Томос. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський, передає УНН.

"Українська делегація привітала Вселенського патріарха з 80-річчям. Ми передали привітання від Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України", - написав Бородянський. 

За його словами, варто відзначити особисту велику роль патріарха Варфоломія у відновленні історичної справедливості та повернення православних українців у лоно рівних помісних церков світу.

"Ми вдячні за дарування Томосу Україні, за зусилля та допомогу, яких Вселенський патріарх докладає до процесу конституювання Православної церкви України та визнання ПЦУ іншими православними церквами світу", - додав міністр.

Відзначимо, що до делегації також увійшли: заступник міністра закордонних справ Василь Боднар та голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Як повідомляв УНН, 5 січня 2019 року відбулася процедура підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм.

Нагадаємо, за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня 2018 року було створено Автокефальну Помісну Православну Церкву України і затверджено статут нової церкви.

Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

Українські Національні Новини

Політика