ukrayinska-sistema-foto-ta-videofiksatsiyi-pdr-rozvivatimetsya-za-troma-napryamkami-geraschenko

Українська система фото- та відеофіксації ПДР розвиватиметься за трьома напрямками - Геращенко

 • 16134 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Одним із пріорітетних напрямків розбудови української системи фото- та відеофіксації правопорушень ПДР буде використання патрульними системи TruCam. Про це заявив заступник МВС Антон Геращенко, передає УНН.

Цитата:

"Планується, що кількість таких камер на дорогах України зросте до 1,5 тисячі. Другий етап цієї програми - встановлення камер на машинах типу "Фантом". Наразі на наших автошляхах працює 4 такі машини, які працюють у тестовому режимі. Плануємо, за 2021 – 2023 роки збільшити кількість таких машин до 100. Третій етап – використання камер TruCam патрульною поліцією", - відзначив заступник міністра Геращенко.

Деталі

Зазначається, що вже вісім місяців в Україні працює система фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. За цей час вдалося скоротити кількість ДТП у три рази. Порушники ПДР поповнили казну бюджету на 209 мільйонів гривень. А відсоток штрафів складає 80%.

За словами міністра, українські показники значно перевищують європейські.

"Це говорить про те, що система побудована таким чином, що українці розуміють, що вони порушили правила дорожнього руху, а також їм зручно заплатити за їхнє порушення", - заявив Антон Геращенко.

Громадянин, який порушив ПДР, відразу отримує на свій телефон сповіщення.

"Ми порахували, що в місцях, де були встановлені камери, вдалося знизити кількість порушень ПДР у три рази...", - відзначив Геращенко.

Основним завданням системи визначають навчання водіїв культурі поведінки на дорозі.

Доповнення

За півроку роботи автоматичної фото-, відеофіксації порушень правил дорожнього руху на 45 ділянках автошляхів Києва та області, кількість винесених постанов за перевищення швидкісного режиму — знизилася у 6 разів.

Українські Національні Новини

Політика