ukrayinska-storona-u-minsku-pershim-postavit-pitannya-pro-zvilnennya-pidlitkiv

Українська сторона у Мінську першим поставить питання про звільнення підлітків

 • 10270 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Українська сторона на першій зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську поставить питання про звільнення підлітків, які утримуються у донецькому СІЗО. Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України, учасниця гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи зі врегулювання конфлікту на сході України Ірина Геращенко, передає УНН.

“Вже на першій зустрічі в Мінську я поставлю питання про підлітків, яких і досі утримують в донецькому СІЗО. На моє глибоке переконання, в рамках Мінських груп всі сторони, в тому числі, координатори ОБСЄ, мають активно вимагати іх звільнення”, - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко заявила, що у багатьох звільнених українських заручників виявлені ознаки катувань

Геращенко також зазначила, що українська сторона наполягатиме на створенні механізму за участі України , РФ і МКЧХ із запрошенням представників ОРДЛО задля пошуку зниклих безвісти і ексгумації тіл загиблих, і це має бути група з експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна попросила в ОБСЄ більш активної позиції щодо звільнення підлітків із СІЗО Донецька

На її думку, тема залучення МКЧХ до пошуку зниклих має стати однією з тем для нормандського формату, важлива підтримка лідерів нормандського формату серйозно сприяла розблокуванню звільнення заручників.

Нагадаємо, 12 вересня 2016 року бойовики “ДНР” заявили, що викрили мережу “диверсантів”, в яку входили виключно підлітки, нібито “завербовані Службою безпеки України”. Підлітків звинуватили у тому, що вони протягом року підривали автомобілі, будівлі і військові частини на окупованій території. В інтернеті бойовики виклали відео, де діти признаються і каються у скоєному.

Українські Національні Новини

Політика