ukrayinska-storona-u-minsku-viznannya-rf-dokumentiv-ordlo-ne-vidpovidaye-minskim-ugodam

Українська сторона у Мінську: визнання РФ документів ОРДЛО не відповідає мінським угодам

 • 7909 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Під час засідання гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи у Мінську українська сторона питання невідповідності мінським угодам указу президента РФ Володимира Путіна про так зване визнання документів ОРДЛО. Про це за результатами зустрічі повідомила віце-спікер ВР, учасниця мінських переговорів щодо врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook, передає УНН.

"Також українська сторона гостро підняла питання невідповідності мінським угодам указу В.Путіна про так зване визнання документів ОРДЛО", - повідомила І.Геращенко.

"Я звернула увагу ОБСЄ , що це може вплинути і на звільнення заручників (є великий ризик, що деяких заручників можуть оголосити "громадянами ОРДЛО") і створює підґрунтя для націоналізації українських підприємств. Представники ОРДЛО заявили, що на українські підприємства на окупованих територіях введена "тимчасова адміністрація" (так сором'язливо вони називають націоналізацію української власності)", - додала вона.

Нагадаємо, 18 лютого, Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України, до політичного врегулювання ситуації в цих районах.

Як повідомляв УНН, контактна група сьогодні проводить засідання в Мінську.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП