ukrayinska-zbirna-z-basketbolu-stala-finalistom-universiadi

Українська збірна з баскетболу стала фіналістом Універсіади

 • 6770 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Чоловіча збірна України з баскетболу під орудою Віталія Степановського вийшла до фіналу Універсіади в Наполі, повідомляє УНН з посиланням на ФБУ.

У першій половині точилася рівна боротьба – 43:41 на користь австралійців. На старті другої половини гри суперники збільшили різницю в рахунку на свою користь до п’яти балів, проте наставник української збірної швидко взяв тайм-аут та зумів налаштувати команду. Надалі "синьо-жовті" скоротили відставання, а вражаючий постер-данк від вихованця черкаської школи баскетболу Івана Ткаченка вивів збірну вперед у рахунку вперше за довгий час.

На старті заключного періоду українська команда продовжила свій ривок, а після двох дальніх поспіль від все того ж Ткаченка та Петрова різниця вже складала 9 балів на користь збірної України. Але і вона трималась недовго, адже ще за декілька миттєвостей один з лідерів збірної Павлов реалізував свій фірмовий "напів гак" та зробив різницю двозначною.

На заключних секундах автралійці зуміли скоротити відставання, але перемогу наша збірна не віддала - 82:80.

Україна: Павлов (23 очки), Петров (15 очок), Марченко (13), Сидоров (10), Ткаченко (7), Кондраков (6).

Додамо, у фіналі Універсіади українцям будуть протистояти родоначальники баскетболу США. Команди вже провели очну гру у групові – тоді американці святкували перемогу лише з різницею в один пункт.

Українські Національні Новини

Спорт