ukrayinski-bizhentsi-mozhut-otrimati-v-kanadi-groshovu-dopomogu-yak-same

Українські біженці можуть отримати в Канаді грошову допомогу: як саме

 • 178213 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. В Канаді українські біженці можуть подати заявку на отримання грошової допомоги – 3 тисячі доларів для дорослого і 1,5 тисячі доларів для дитини віком до 17 років. Про це повідомляє УНН з посиланням на урядовий сайт Канади.

Деталі

Як зазначили, фінансову допомогу можуть отримати громадяни України та члени їхніх сімей, які мають чинний дозвіл на роботу або навчання, тимчасовий дозвіл на проживання, а також ті, хто бере участь у програмі екстреної імміграції (CUAET).

Щоб претендувати на фінансову допомогу необхідно мати:

- форму IMM 1442 (запис відвідувача, дозвіл на навчання або дозвіл на роботу), що містить примітку "CUAET-AVUCU", надану CBSA під час в'їзду до Канади.

- номер унікального ідентифікатора клієнта (UCI);

- інформацію про прямий депозит для канадської фінансової установи (рахунок у банку);

- подати заявку на фінансову допомогу уряду Канади.

Платежі будуть проводитись шляхом прямого депозиту (зарахування на рахунок) протягом п'яти робочих днів після подання заявки. Банкам може знадобитися від трьох до п'яти робочих днів для обробки депозиту.

Українцям також знадобиться рахунок у канадському банку, щоб уряд міг внести кошти. Ім'я, пов'язане з обліковим записом, має співпадати з ім'ям, зазначеним у документі про статус тимчасового резидента.

Уряд рекомендує українцям якнайшвидше отримати номер соціального страхування (SIN), щоб мати можливість працювати.

Додамо

Як писав УНН, з 1 липня Польща припинить виплачувати біженцям з України грошову допомогу, яка становила 40 злотих (276 грн) на день.

Українські Національні Новини

Суспільство