ukrayinski-kinematografisti-ta-pidlitki-pereselentsi-zapustili-spilniy-videoproekt

Українські кінематографісти та підлітки-переселенці запустили спільний відеопроект

 • 12164 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Громадська організація “Новий Донбас” спільно з Асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін “Нова Доба” запустили проект “Діалоги з друзями” для дітей та підлітків-переселенців, передає УНН із посиланням на прес-службу ГО.

Як повідомили у прес-службі, у кіношколі, під менторством фахівців сфери кіно та відеовиробництва, діти зі Сходу створять власні відеоролики про друзів, з якими розлучила війна та про своє життя на новому місці.

Допомагають дітям акторка Римма Зюбіна, котра вже провела для них у Києві майстер-клас із акторської майстерності, та команди режисерок Анни Корж та Лариси Артюгіної. Далі на учасників проекту чекають тренінги та консультації з відеозйомки й монтажу, та спільна робота на знімальному майданчику.

«Дивлячись в очі цих дітей, я зрозуміла, наскільки їм важливо розвивати свій творчий потенціал і як сильно вони цього прагнуть. Два дні майстер-класів і практичних занять пролетіли дуже швидко, адже жага до знань і зацікавлені діти в роботі — це те, заради чого і було організовано кіношколу. Коли розумієш, що це не урок і ми не вчителі, а лише друзі, які хочуть поділитися своїми історіями — це дуже окриляє. І дає стимул продовжувати, більше, краще і цікавіше працювати», — коментує режисерка проекту Анна Корж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці знімуть фільм про збройний конфлікт “Очі Донбасу”

Українські Національні Новини

Суспільство