ukrayinski-korabli-u-kerchenskiy-prototsi-obstrilyali-z-velikokalibernoyi-garmati-advokat

Українські кораблі у Керченській протоці обстріляли з великокаліберної гармати - адвокат

 • 28490 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Російські військові під час атаки у Керченській протоці 25 листопада обстрілювали українські кораблі з великокаліберної гармати. Про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви" повідомив адвокат Ілля Новіков, передає УНН.

Новіков наголосив, що "російська сторона намагається подавати цю ситуацію, як "ми бачили, що вони порушують кордон, ми зобов'язані були це припинити".

"Це "зобов'язані були припинити" вилилося в стрілянину з великокаліберної гармати. За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка, було витрачено близько 1200 снарядів", – зазначив Новіков.

Захисник, посилаючись на слова свого підзахисного - затриманого внаслідок інциденту українського моряка Романа Мокряка, повідомив, що вогонь по українським кораблях вів російський прикордонний корабель "Смарагд". 

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Політика