ukrayinski-mirotvortsi-u-kongo-demonstruyut-visoku-yavku-na-viborakh

Українські миротворці у Конго демонструють високу явку на виборах

 • 9786 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Явка на виборах українських військовослужбовців, які виконують завдання в Демократичній Республіці Конго, – висока. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Для військовослужбовців Збройних сил України у місті Гома організовано закордонну виборчу дільницю №900111. Дільниця розташована в таборі українського національного контингенту, який виконує завдання під егідою Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго", - повідомили в оборонному відомстві.

За даними Міноборони, двері виборчої дільниці відкрилися своєчасно, о 8:00 за місцевим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента: найважливіше (трансляція)

"Військовослужбовці 18-го окремого вертолітного загону та військові спостерігачі України в ДР Конго демонструють активну громадську позицію, явка наших громадян висока", - вказали в оборонному відомстві.

Вказано, що бюлетені до дільниці були доставлені дипломатичною поштою, конверт прибув неушкодженим та своєчасно. Дільнична виборча комісія була сформована з числа військовослужбовців загону, відповідно до законодавства України.

"Командуванням загону було сплановано ротацію особового складу таким чином, щоб кожен військовослужбовець мав змогу здійснити волевиявлення, незалежно від місця дислокації чи завдань, які загін виконує в цей день. Після підрахунку голосів уся необхідна виборча документація буде доставлена до ЦВК дипломатичним представником, відрядженим МЗС України", - зазначили в Міноборони.

Вибори президента України проходять в неділю, 31 березня 2019 року. Виборчі дільниці відкрились о 8:00 та закриються о 20:00.

Голосування уже відбулося в Австралії. Останньою закриється закордонна виборча дільниця у місті Сан-Франциско у США.

Українські Національні Новини

Політика