ukrayinski-mirotvortsi-za-kordonom-golosuyut-na-viborakh-do-vr

Українські миротворці за кордоном голосують на виборах до ВР

 • 5945 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Військовослужбовці українських національних контингентів у Конго та Косово здійснюють своє волевиявлення під час позачергових виборів народних депутатів Верховної Ради, наразі вибори проходять без зривів та зауважень. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Об'єднаного оперативного штабу ЗС України.

"У частинах безпосереднього підпорядкування Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ та українських національних контингентах, а саме в Демократичній республіці Конго та Косово, Республіка Сербія, тривають позачергові вибори народних депутатів України", - вказали у штабі.

Військовослужбовці українського національного контингенту, які входять до складу колективних міжнародних сил безпеки Косово, як зазначається, використовують право голосу на закордонній виборчій дільниці в селі Ново Село, Косово, Республіка Сербія.

У таборі українського контингенту у місті Гома Демократичної республіки Конго, як повідомляється, розпочала роботу закордонна виборча дільниця. Вона відчинила свої двері о 9:00 за київським часом і завершить прийом бюлетенів о 21:00. До голосування долучається особовий склад 18-го окремого вертолітного загону місії ООН зі стабілізації у Демократичній республіці Конго та українські військові спостерігачі.

"Військовослужбовці демонструють активну громадянську позицію", - додали в Об'єднаному оперативному штабі ЗСУ.

За словами начальника центру морально-психологічного забезпечення Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ полковника Євгенія Коваленка, "на даний час вибори проходять без зривів та зауважень".

Нагадаємо, в Омбудсмена не зафіксували порушень на голосуванні в зоні ООС.

Українські Національні Новини

Політика