ukrayinski-poloneni-moryaki-pochali-prokhoditi-medichne-obstezhennya

Українські полонені моряки почали проходити медичне обстеження

 • 10398 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Українські військовополонені моряки, утримувані в СІЗО в "Лефортово", почали проходити поглиблене медичне обстеження. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова, передає УНН.

"Керівництво СІЗО "Лефортово" і слыдство ФСБ Росії провели переговори з Департаментом охорони здоров'я міста Москви. В результаті вже сьогодні для проведення поглибленого обстеження український моряк Андрій Артем'єв спрямований в цивільне медичний заклад 1-ю Градську лікарню", - йдеться в повідомленні.

Також омбудсмен РФ додала, що українські моряки Андрій Ейдер і Василь Сорока 21 лютого відбудуться огляд, відповідно, в 1-й Градській лікарні та 4-й міській поліклініці.

Москалькова додала, що місця проведення обстеження були обрані з урахуванням наявності в них висококваліфікованих фахівців і обладнання, необхідного для діагностики.

"У випадку, якщо обстеження покаже необхідність поглибленого лікування, воно буде своєчасно проведено", - додала вона.

"Нашу конструктивну співпрацю в справі захисту прав людини і допомоги людям, які опинилися в складній життєвій ситуації, допомагає ефективно вирішувати непрості проблеми: досить згадати історію з оголошенням голодування засуджених за тероризм Олегом Сенцовим", - зазначила Тетяна Москалькова.

Нагадаємо, Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалкьова відвідала українських полонених моряків в СІЗО "Лефортово" і переконалася в необхідності надання трьом з них медичної допомоги.

Українські Національні Новини

Політика