ukrayinski-polyarniki-pokazali-yak-marshiruyut-pingvini

Українські полярники показали, як "марширують" пінгвіни

 • 51430 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" опублікували відео, на якому пінгвіни шеренгами прямують до океану. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook-сторінку станції.

Деталі

Зазначають, що кілька разів на добу українські полярники спостерігають, як пінгвіни організованими шеренгами "марширують" до океану, щоб поласувати крилем.

"У воді на пінгвінів чатують хижаки: частіше морські леопарди, рідше косатки. Якщо кинутися за їжею гуртом, то ризик для кожного птаха менше, ніж якщо вони будуть харчуватися поодинці. Адже поки леопард вхопить когось одного, інші спокійно поїдять крилю", — пояснив біолог Національного антарктичного наукового центру Артем Джулай

Він додав, що часто пінгвіни підштовхують одне одного стрибнути першим у воду, адже "сміливець" найбільше ризикує стати жертвою. Тому іноді вони можуть тупцювати на березі до пів години, доки найхоробріший пірне в океан. Тоді вже за ним масово кидаються інші.

Цікаво, що у воді пінгвіни часто намагаються врятувати свого товариша, який потрапив до пащі леопарда. Для цього вони починають "навертати" кола біля хижака, щоб він розчепив щелепу, прагнучи захопити ще одну здобич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські полярники показали новонароджених пінгвіненят

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от НАНЦ

Українські Національні Новини

Суспільство