ukrayinski-portovi-mista-vazhlivi-dlya-putina-osoblivo-odesa-sky-news

Українські портові міста важливі для путіна, особливо Одеса - Sky News

 • 204497 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Віце-маршал авіації Великої Британії у відставці Шон Белл представив в коментарі Sky News аналіз війни в Україні на тлі дискусій про те, як вивезти зерно із заблокованих портів країни, передає УНН.

Деталі

Віце-маршал вважає, що необхідність експорту зерна «представляє абсолютно новий погляд на війну», а з огляду на те, що 90% світової торгівлі здійснюється через океани, це також показує «життєво важливе значення портів» для володимира путіна.

Далі Белл розповів, що «просто недоцільно» перевозити зерно суходолом, оскільки для перевезення 25 мільйонів тонн зерна потрібно близько одного мільйона вантажівок.

«Це наголошує на важливості того, чому володимир путін хоче захопити всі порти, а особливо Одесу в майбутньому», — додав він.

Далі військовий аналітик зазначає, що хоча позиції російських військ на Донбасі за останні тижні «не дуже змінилися», їхня спрямованість змінилася.

Він додає: «Насправді вони зрештою зосередили свою увагу на військових. Вони мають чіткі цілі, і ясно, що спочатку падає Луганськ, а потім Донецьк».

Белл також вважає, що російські війська зараз намагаються блокувати місто Сєверодонецьк, яке стає центром війни, а потім росіяни «вдадуться до середньовічної кровожерної руйнівної війни на виснаження, яку вони вже вели раніше».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна щодня втрачає 170 млн доларів через заблоковані порти - Шмигаль

Українські Національні Новини

Новини Світу