ukrayinski-prikordonniki-vidpovili-lukashenku-na-zakrittya-kordonu-cherez-potik-zbroyi

Українські прикордонники відповіли Лукашенку на закриття кордону через потік зброї

 • 19501 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. З початку 2019 року на кордоні з Білоруссю українські прикордонники виявили майже 40 одиниць зброї, що на понад 40% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Держприкордонслужба фіксує зменшення спроб незаконного переміщення зброї на кордоні з Білоруссю, передає УНН із посиланням на пресслужбу прикордонного відомства.

Повідомляється, що Держприкордонслужба України продовжує вживати заходи, спрямовані на боротьбу з незаконним переміщенням зброї чи інших заборонених предметів через держкордон. Такі заходи проводяться на всіх ділянках кордону, в тому числі й на кордоні з Білоруссю, запевнили у ДПСУ.

"Зокрема, на українсько-білоруському кордоні прикордонники не фіксують збільшення кількості спроб незаконного переміщення зброї. Усього з початку 2019 року на кордоні з Республікою Білорусь прикордонники виявили майже 40 одиниць зброї, що на понад 40% менше ніж за аналогічний період минулого року. При цьому, 20 одиниць виявленої зброї намагалися провезти саме в Україну.

Також зазначимо, що серед виявленого лише 1 одиниця вогнепальної зброї, решта – мисливська, газова, пневматична, холодна та електрошокова зброя", - йдеться в повідомленні.

За даними прикордонної служби, на даний час усі пункти пропуску з Республікою Білорусь працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, раніше Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна змушена була "закрити наглухо" кордон з Україною і посилити прикордонний контроль з нашою країною через потік зброї.

Українські Національні Новини

Суспільство