ukrayinski-sili-gotuyutsya-do-vidvedennya-viysk-iz-bakhmutu-isw

У ISW розповіли про можливий відхід українських військ з деяких районів Бахмута

 • 3542348 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. В Інституті вивчення війни заявили, що українська сторона, мабуть, веде підготовку до контрольованого відведення військ з деяких районів Бахмута, передає УНН.

Деталі

Війська рф намагаються захопити Бахмут - місто, де до війни мешкало близько 70 тисяч осіб, - приблизно з травня 2022 року і зазнають величезних втрат, йдеться у повідомленні ISW.

"Кадри, опубліковані 3 березня, говорять, що українська армія зруйнувала два важливі мости в районі Бахмута. А саме один через річку Бахмутівка у північно-східній частині міста та інший на шляху до селища Хромове", - зазначається у звіті ISW.

Аналітики ISW говорять, що "превентивне знищення мостів може бути показником того, що українські війська розраховують завадити просуванню російських військ у східній частині Бахмуту та обмежити потенційні шляхи виходу російських сил із Бахмуту на захід".

У звіті також вказали, що радник президента України Олександр Роднянський заявляв 28 лютого про те, що українські війська можуть у разі потреби відступати з позицій у Бахмуті. Він також зазначив, що район на захід від Бахмута укріплений, тому навіть у разі відступу ЗСУ з міста російські сили не зможуть швидко просунутися вперед.

Експерти говорять, якщо українське військове командування визнає за необхідне відвести війська, то, судячи з заяв української сторони, це буде обмежений і контрольований висновок військових з особливо складних секторів східного Бахмуту.

Українські Національні Новини

Війна