ukrayinski-virobniki-otrimali-mozhlivist-eksportuvati-yaytsya-do-efiopiyi

Українські виробники отримали можливість експортувати яйця до Ефіопії

 • 16693 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Україна та Ефіопія погодили форму сертифіката здоров'я на експорт столових яєць, призначених для споживання людиною. Це означає, що українські виробники столових яєць отримали можливість експортувати свою продукцію до Ефіопії, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби Держпродспоживслужби України.

Цитата:

"Завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу ми розширюємо географію експорту продукції нашої держави, і зі свого боку робимо все можливе для підтримки іміджу нашої країни як надійного торговельного партнера", - зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Деталі

Повідомляється, що Держпродспоживслужба також працює над відкриттям ринків інших африканських країн для експорту столових яєць та яєчної продукції. У цьому списку: Гана, Марокко, Алжир, Ангола та Південно-Африканська республіка.

Довідково

Як повідомляли раніше у Національному науковому центрі "Інститут аграрної економіки", у 2020 році виробництво продукції тваринництва в агропідприємствах вперше з 2007 року стало збитковим, найбільше постраждало виробництво яєць.

За попередніми розрахунками Інституту, на виробництві продукції тваринництва у сільськогосподарських підприємствах у 2020 році одержано 2,9 млрд грн збитків.

Як і у 2019 році, найбільші збитки виникли на виробництві яєць – 4,9 млрд грн, яке ще у 2018 році було прибутковим.

Українські Національні Новини

Економіка