ukrayinski-viyskovi-pereyshli-do-kontrnastupalnikh-diy-na-kharkivskomu-ta-izyumskomu-napryamkakh

ЗСУ перейшли до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках – Залужний

 • 651291 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Збройні сили України перейшли до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках. Про це повідомляє УНН, посилаючись на слова Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного під час розмови з головою об’єднаного комітету керівників штабів США генералом Марком Міллі. 

Цитата

"Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках", - йдеться в повідомленні.

Деталі

За словами Залужного, російські військові наразі активно застосовують крилаті ракети.

"Головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні. Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, які були випущені зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160 з Каспійського моря. Станом на опівніч минулої доби було зафіксовано 8 запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним", - розповів він.

Нагадаємо 

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну втрати окупантів сягнули вже близько 24,7 тис. осіб, 1092 танків, 196 літаків та сотень одиниць іншої військової техніки. 

Українські Національні Новини

Політика