ukrayinskim-zaliznichnikam-nedoplatili-43-5-mlrd-grn-zarplatni-zvit-tsk

Українським залізничникам недоплатили 43,5 млрд грн зарплатні - звіт ТСК

 • 38519 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Працівники "Укрзалізниці" недоотримали 43,5 млрд грн зарплатні. У багатьох залізничників зарплата складає 5 тис. грн, коли один лише член Наглядової ради отримує в середньому 5 млн грн на рік. Про це повідомила голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань оцінки критичного стану залізниці, народний депутат від "Слуги народу" Юлія Гришина, передає УНН.

Деталі

За її даними, з "Укрзалізниці" звільнилося 169 тисяч кваліфікованих працівників, це 55% колективу. На їх місце прийшло 112 тисяч людей, з яких лише 2,5 тисячі пройшли навчання.

Водночас члени Наглядової Ради у минулому році отримали сукупно ( 6 осіб ) 34 млн грн зарплатні та ще 20 млн компенсацій.

"Минулого року Наглядова Рада провела 32 засідання, з яких 6 - фіктивні (кожне п’яте). Водночас правління "Укрзалізниці" провело 101 засідання, з яких 70% "з другорядних питань", - наголосила Гришина.

Окрім низької зарплатні персонал "Укрзалізниці" працює без належного матеріального і якісного спецодягу, додає Гришина.

"Все вищенаведене вказує, що керівництво залізниці протягом останніх років провокує соціальний вибух у сфері. Рішенням ТСК зобов’язано Мінінфраструктури та керівництво "Укрзалізниці" забезпечити підвищення зарплат робітничих професій відповідно до Галузевої угоди з врахуванням ринково обґрунтованого рівня", - заявила голова ТСК.

Водночас Гришина пропонує увідповіднити зарплати керівництва та Наглядової Ради "Укрзалізниці" до фінансових показників компанії, які на сьогодні рекордно збиткові.

"Дорогі" члени Наглядової Ради та керівництво "Укрзалізниці" (зокрема колишнє), не соромтеся і поверніть виплачені вам премії - ви їх не заробили!", - сказала вона.

Доповнення

ТСК парламенту щодо “Укрзалізниці” розпочала свою роботу в січні і днями затвердила звіт за результатами піврічної роботи. Масштабна корупція, з якою не справляється НАБУ, некомпетентні менеджери і повсюдна недбалість — основні причини занепаду “Укрзалізниці”, за оцінкою ТСК. Комісія закликає у терміновому порядку звільнити всіх членів Наглядової ради та керівництво компанії, і на їх місце взяти компетентних людей. Разом з тим НАБУ має організувати роботу детективів і виправдати існування свого спецвідділу з розслідування корупції в “УЗ”.

Українські Національні Новини

Економіка