ukrayinskiy-biznes-poterpaye-vid-atak-feykovoyi-blagodiynoyi-organizatsiyi-federatsiya-robotodavtsiv

Український бізнес потерпає від атак фейкової благодійної організації - Федерація роботодавців

 • 12144 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Український бізнес зазнає атак з боку благодійної організації "Фонд "Міжнародні антикорупційні суди", яка вимагає сплати внесків на начебто боротьбу Фонду з корупцією. У результаті в Україні блокується експорт, надходження інвестицій та створення нових промислових потужностей і робочих місць. Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови комітету з питань захисту бізнесу та прав власності Федерації роботодавців України Олег Вачаєв, передає кореспондент УНН.

"Український бізнес зазнає атак з боку благодійної організації "Фонд "Міжнародні антикорупційні суди", яка вимагає сплати внесків на начебто боротьбу Фонду з корупцією. На відмову сплачувати внески, Фонд влаштовує письмовий терор підприємствам у формі масових заяв до державних органів України та інших країн. У результаті в Україні блокується експорт, надходження інвестицій та створення нових промислових потужностей і робочих місць", - наголосив він.

Як пояснив О.Вачаєв, Фонд звертається з "антикорупційними передсудовими" заявами про нібито протизаконну діяльність службових осіб компаній до держорганів України та інших країн. Ці органи реагують на "звернення", відповідно до чинного законодавства. У результаті чого і блокується діяльність підприємств.

"Показово, що в якості об’єктів для своїх "атак" Фонд обирає успішні підприємства, які вкладають чималі кошти у створення в Україні нових робочих місць та промислових потужностей, прибутково ведуть зовнішньоекономічну діяльність", - підкреслив він.

Жертвами атак Фонду стали, зокрема, ПАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", Wilmar International, яка є засновником ТОВ "Дельта Вілмар СНД", що входить до ТОП-5 найбільших експортерів рослинної олії за підсумками 2016 року в Україні.

Нагадаємо, стало відомо, чого очікує бізнес від економіки у 2018 році.

Українські Національні Новини

Економіка