ukrayinskiy-film-izi-otrimav-priz-na-kinofestivali-v-nyu-dzhersi

Український фільм "IZI" отримав приз на кінофестивалі в Нью-Джерсі

 • 31547 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Український фільм "IZI" отримав "Приз глядацьких симпатій" на кінофестивалі Lighthouse International Film Festival у Нью-Джерсі, США. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення Держкіно.

Lighthouse International Film Festival – це міжнародний кінофестиваль ігрових та документальних, короткометражних та повнометражних картин талановитих кінематографістів з усього світу.

Фільм "ІZI" – це перша офіційна копродукція України з Італією. Стрічка була створена за підтримки Держкіно України, Міністерства культури Італії та аудіовізуального фонду Фріулі-Венеція-Джулія (Італія).

У фільмі знялися італійські та українські актори Нікола Нуселла, Барбара Буше, Остап Ступка, Вероніка Шостак і Орест Гарда.

Нагадаємо, український фільм "Сторожова застава" отримав гран-прі кінофестивалю "Чілдрен кінофест". Фільм-переможець був визначений шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримував бюлетень, за допомогою якого оцінював побачену картину. Гостями безкоштовних показів стали понад 42 тисячі глядачів у 22 містах країни.

Українські Національні Новини

Культура