ukrayinskiy-film-storozhova-zastava-peremig-na-festivali-children-kinofest

Український фільм "Сторожова застава" переміг на фестивалі "Чілдрен кінофест"

 • 32496 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Український фільм "Сторожова застава" отримав гран-прі кінофестивалю "Чілдрен кінофест". Про це у Facebook повідомляє Держкіно, передає УНН

"Вперше в історії фестивалю переможцем стала українська стрічка – створена за підтримки Держкіно неймовірна фентезі-пригода "Сторожова Застава" режисера Юрія Ковальова", - йдеться в повідомленні.

Фільм-переможець був визначений шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримував бюлетень, за допомогою якого оцінював побачену картину. Гостями безкоштовних показів стали понад 42 тисячі глядачів у 22 містах країни.

Фільм "Сторожова застава" набрав 4,8 бала з 5. Друге місце посів британський документальний фільм студії BBC "Земля: Один вражаючий день" з 4,7 балами (7 червня він вийде в український прокат). Третє місце дісталося стрічці виробництва Франції та Бельгії – "Великий злий лис та інші історії", – яка отримала 4,6 бала і 5 липня також вийде у прокат.

Нагадаємо, у неділю, 3 червня, у Києві були оголошені переможці 47-го Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість”. Гран-прі кінофестивалю отримав дебютний фільм Андріуса Блажевічюса “Святий”.

Українські Національні Новини

Культура