ukrayinskiy-institut-tsogo-roku-rozbudovuye-vidnosini-z-avstriyeyu-polscheyu-nimechchinoyu-ta-frantsiyeyu

Український інститут цього року розбудовує відносини з Австрією, Польщею, Німеччиною та Францією

 • 14786 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. За час діяльності Український Інститут при МЗС провів першу стратегічну сесію, розгорнуто активну комунікаційну діяльність в Україні, а також ініціював низку проектів в рамках двостороннього Року культури Австрія-Україна. У 2019 році програмна діяльність Інституту фокусується на розбудові культурних відносин із такими країнами як Австрія, Польща, Німеччина та Франція. Про це у відповідь на запит УНН повідомили в Українському інституті при Міністерстві Закордонних Справ України.

"Український інститут - державна установа, яка представляє українську культуру у світі та формує позитивний імідж України за кордоном, була заснована у 2017 році. 3 моменту заснування незалежною комісією, сформованою за наказом МЗС України, було обрано Генерального директора Українського інституту. Цю посаду очолив Володимир Шейко, який обіймає її і зараз. За цей час було зібрано команду Інституту і планується ії збільшення з метою виконання програмних цілей Українського інституту", - повідомили в Інституті.

В установі зазначили, що це стало можливим завдяки постанові Кабінету Міністрів України Ns471 від 5 червня 2019 року.

"За час діяльності Інституту було проведено першу стратегічну сесію, розгорнуто активну комунікаційну діяльність в Україні (запуск сайту, соціальних мереж, прес-конференції тощо), а також ініційована низка проектів в рамках двостороннього Року культури Австрія-Україна 2019", - відповіли на запит УНН.

Так, ознайомитися із здобутками Українського інституту за 2018 рік можна у звіті на сайті установи.

Левова частина поточних проєктів Інституту здійснюється в рамках двостороннього Року Україна-Австрія 2019. Інформацію про актуальні проекти можна знайти на сайті y розділі "Новини" та у розділі "Програми".

"Серед найбільших проектів Українського інституту - програма міжнародних резиденцій Екстер, проєкт з міжнародних майстер-класів з електроакустичної та акустичної музики "Sounds Around Me", концерт Симфонічного оркестру Віденського радіо "Шуберт. Лятошинський. Кюр", який відбувся 29 травня у Відні... У 2019 році програмна діяльність Українського інституту фокусується на розбудові культурних відносин із такими країнами як Австрія, Польща, Німеччина та Франція", - зазначили в Інституті.

Як повідомляв УНН, перший рік роботи Українського інституту коштував 20 млн грн. 

Українські Національні Новини

Політика