ukrayinskiy-moryak-gritsenko-na-pozitivi-i-tsikavivsya-rezultatami-viboriv-do-vr-advokat

Український моряк Гриценко на позитиві і цікавився результатами виборів до ВР - адвокат

 • 7868 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Адвокат Микола Полозов разом з колегою сьогодні відвідав у СІЗО "Лефортово" військовополоненого українського моряка Дениса Гриценка, який був разом з іншими захоплений російською стороною в районі Керченської протоки в листопаді минулого року. Про це юрист повідомив в Facebook, передає УНН.

"Сьогодні разом з колегою Володимиром Музюкіним відвідали в СІЗО "Лефортово" військовополоненого українського моряка Дениса Гриценка", - написав Полозов.

За його словами, черга в СІЗО була велика, і юристи не мали особливої надії потрапити до моряка, але тим не менше їм вдалося.

"Поспілкувалися близько години. Денис як зазвичай на позитиві. Дуже вірить і сподівається, що питання звільнення всіх моряків позитивно вирішиться найближчим часом. Обговорювали поточні події. З матеріалами кримінальної справи він ще не почав знайомитися, приступить, ймовірно, в найближчі дні. Денис Гриценко жваво цікавився такими, що відбулися в Україні виборами до Верховної Ради, розповіли йому про результати. В цілому, самопочуття у нього хороше, настрій позитивний і бадьорий", - расскзаал адвокат.

Він уточнив, що у сестри Дениса - Ольги Гриценко вчора був день народження, і що моряк просив передати їй свої привітання.

"Тому передаємо! І сподіваємося, що вже скоро Денис зможе привітати особисто. Також Денис привітав Володимира Терещенка і Сергія Цибізова у яких сьогодні дні народження. І просив передати вітання В'ячеславу Зінченку і Роману Мокряку у яких дні народження завтра!" - додав Полозов.

Як повідомляв УНН, українські моряки почали знайомитися з матеріалами відкритої на них справи слідчими ФСБ РФ, дана стадія може зайняти 2-3 місяці.

Нагадаємо, 17 липня всім 24 українським морякам російський суд продовжив арешт на три місяці.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП