ukrayinskiy-narod-tse-vsi-mi-zelenskiy-vpershe-v-istoriyi-nazvav-ukrayinskikh-gromadyan

"Український народ - це всі ми": Зеленський "вперше в історії" назвав українських громадян

 • 70915 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Українській державі проживає багато українських громадян різного етнічного походження. Про це Глава держави сказав під час урочистої промови на параді до Дня Незалежності, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Сьогодні я вперше в історії хочу назвати тих, хто є нашими громадянами, хто живе в Україні... Український народ - це всі ми. Це українці, кримські татари, караїми, кримчаки, білоруси, росіяни, молдовани, болгари, угорці, румуни, поляки, євреї, вірмени, греки, роми, грузини, гагаузи, азербайджанці, узбеки, казахи, киргизи, туркмени, таджики,.. литовці, естонці, латиши, турки, башкири…” - заявив Зеленський.

Деталі

Зокрема, Глава держави наголосив, що всі, хто проживає в Україні, незалежно від етнічного походження - є українцями. Він додав, що “єдине, що нас може розділяти - це багато накритий стіл, де ми разом піднімемо тост за те, що ми стали сильною країною”.

Також він зауважив, що сила українського народу - в українському народові і варто пам’ятати, що жоден ворог не завдав Україні більшого удару, ніж наші власні чвари.

Додамо

Президент Володимир Зеленський під час старту параду до Дня Незалежності підписав указ про відзначення дня зародження державності України.

Українські Національні Новини

Політика