ukrayinskiy-ombudsmen-zustrinetsya-z-rodichami-polonenikh-ukrayinskikh-moryakiv

Український омбудсмен зустрінеться з родичами полонених українських моряків

 • 7979 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова відлетіла до Одеси для зустрічі з родичами українських моряків, полонених Росією в ході керчинського інциденту. Про це омбудсмен заявила у Facebook, повідомляє УНН.

"Хочу почути рідних, розповісти про вже виконану роботу, та дізнатися, які зусилля на їхню думку ще потрібно скоординувати, щоб прискорити процес повернення наших хлопців додому", - написала Денисова.

Раніше УНН повідомляв, що МЗС України та уповноважена ВР з прав людини Денисова визначили нову тактику щодо українських моряків

Нагадаємо, 25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеси в порт Маріуполя – з Чорного в Азовське море. Також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини – військові моряки та співробітники СБУ. Їх заарештували на два місяці.

Українські Національні Новини

Політика