ukrayinskiy-patriot-balukh-yakiy-ogolosiv-goloduvannya-u-vazhkomu-stani

Справа Балуха: сторона обвинувачення закінчила надавати докази

 • 9687 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. В українського активіста Володимира Балуха, який 19 березня оголосив безстрокове голодування в СІЗО Сімферополя, важкий стан здоров'я. Про це Крим.Реаліі сказав архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, передає УНН.

"Стан Володимира важкий. Як себе людина може відчувати через стільки днів голодування? Володимир перебуває у фізичному виснаженні. У нього немає сил. Під час судового засідання (31 травня - ред.) він постійно пив воду", - сказав Климент.

За словами адвоката Балуха Дмитра Дінзе, в підконтрольному Кремлю Роздольненському районному суді 31 травня сторона звинувачення закінчила надавати докази по справі українського активіста Володимира Балуха.

Адвокати наполягали, що це дозволить визначити, чи були удари з боку начальника ІТТ, які могли б спровокувати Балуха на відповідну реакцію.

Нагадаємо, нову справу проти Балуха порушено через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Раніше прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца заявила, що у засудженого в окупованому Криму українця Володимира Балуха, який голодує з 19 березня, значно погіршилося здоров'я.

Українські Національні Новини

Суспільство