ukrayinskiy-politseyskiy-peredavav-rf-informatsiyu-stosovno-zbroynikh-sil-ukrayini

Український поліцейський передавав РФ інформацію стосовно Збройних сил України

 • 39186 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Українського поліцейського було завербовано у російському місті Білгород кадровим співробітником Головного управлінням Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації на основі лояльного ставлення до політики Кремля. Про це на брифінгу повідомив представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк, передає УНН.

"Також, встановлено, що російсько-воєнний розвідник неодноразово перебував на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей у складі оперативних груп ГУ ГШ ЗС РФ та активно формував агентурні мережі з громадян України для виконання ними різного роду розвідувально-підривних завдань проти нашої держави", - сказав Настюк.

За його словами, на виконання завдань російсько-воєнного розвідника, український поліцейський використовував своє службове становище для збору та передачі російській стороні інформації з обмеженим доступом, яка циркулює у Міністерстві внутрішніх справ та Національній поліції. Він також надавав куратору відомості про дислокацію і мобілізаційну готовність військових підрозділів і силових структур на території Харківської області, у тому числі задіяних у проведенні антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України.

"У ході проведення обшуку за місцем проживання українського поліцейського виявлено та вилучено докази його протиправної діяльності та зв’язків з кадровим офіцером російської спецслужби. Це магнітні накопичувачі інформації, де зберігалися відомості з обмеженим доступом, а також персональний комп’ютер, який використовувався для зберігання, обробки та передачі іноземній стороні отримуваних розвідувальних відомостей", - розповів Настюк.

На даний час співробітник Головного управління Національної поліції України затриманий в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру про скоєння злочину передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада). На даний момент вирішується обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, викрито українського правоохоронця на співпраці з головним управлінням Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Політика