ukrayinskiy-rinok-teploizolyatsiynikh-materialiv-vpav-na-70-cherez-viynu-sergiy-lischina

Український ринок теплоізоляційних матеріалів впав на 70% через війну - Сергій Ліщина

 • 839824 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну обсяг ринку теплоізоляційних матеріалів впав на 70%. Про це розповів український підприємець Сергій Ліщина, передає УНН.

Деталі

«Якщо раніше Україна споживала 230 тисяч тонн теплоізоляції на рік, то зараз — 80 тисяч тонн з копійками, — каже він.

Навіть якщо війна закінчиться цього року, на довоєнний рівень продажів ми повернемося у 2025-2026 роках», — вважає Сергій Ліщина.

«Проте я б не став замахуватися на те, що держава нам щось винна зараз, до нашої перемоги. Давайте виграємо війну і потім будемо думати, як держава може допомогти бізнесу. Незважаючи на те, що ми воюємо, ми задоволені тим, що робить уряд. Я думаю, що там сидять абсолютно здорові люди», — каже бізнесмен.

Сергій Ліщина також розповів, що з початку війни його підприємство зазнало ракетного удару з боку Росії. Крім того, 65 з 420 його співробітників були мобілізовані. Деякі з них загинули.

«У цій ситуації головне — виграти війну проти росії. Тому кожен має бути на своєму місці і робити все можливе для перемоги. Якщо ти бізнесмен, ти повинен в першу чергу допомагати фінансово і забезпечувати військових», — сказав Ліщина.

Сергій Ліщина — український підприємець, топменеджер, експерт в галузі хімічного виробництва, інвестицій, енергоефективності. Співвласник заводу Izovat, компанії «Українські лісопильні», Костопільського та Львівського фанерних заводів.

Нагадаємо

З 2014 року Сергій Ліщина активно допомагав учасникам АТО: закуповував бронежилети й тепловізори, автотехніку та іншу амуніцію для українських військових на фронті.

У 2023 році волонтерська платформа To Help to Win нагородила підприємця Сергія Ліщину за допомогу: він надав бійцям 71-ї бригади та іншим військовим частинам, зокрема 35-ій окремій бригаді морської піхоти ЗСУ.

Українські Національні Новини

Економіка