ukrayinskiy-shpazhist-vpershe-v-karyeri-zavoyuvav-medal-seriyi-turniriv-gran-pri

Український шпажист вперше в кар'єрі завоював медаль серії турнірів Гран-Прі

 • 20008 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Український шпажист Ігор Рейзлін посів призове третє місце на Гран-прі в Будапешті (Угорщина), повідомляє УНН з посиланням на НФФУ.

Українець стартував одразу в 1/32 фіналу завдяки своєму високому світовому рейтингу FIE, а саме 5-й позиції. На цій стадії він переміг німця Річарда Шмідта (15:10), далі з аналогічним рахунком пройшов Валеріо Куомо (15:10) з Італії, виграв у француза Баптісти Корренті (15:13), а в бою за вихід у півфінал розібрався зі ще одним італійським фехтувальником Маттео Тагльяріолем (15:10).

У "золотому" поєдинку змагань Рейзліна не пустив японець Масару Ямада – підопічний українського тренера Олександра Горбачука. Японський шпажист переміг нашого спортсмена з мінімальною перевагою – 12:11. Таким чином українець здобув "бронзу", Ямада ж за підсумками турніру виборов "золото".

Зазначимо, що для Рейзліна ця медаль стала дебютною на змаганнях серії Гран-прі. Також вдалий виступ у Будапешті підняв українського шпажиста на 4-ту сходинку світового рейтингу Міжнародної федерації фехтування (FIE).

Українські Національні Новини

Спорт