ukrayinskiy-sud-zobovyazav-zavod-ukroboronpromu-splatiti-2-mln-grn-rosiyskiy-korporatsiyi

Український суд зобов'язав завод "Укроборонпрому" сплатити 2 млн грн російській корпорації

 • 8910 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Господарський суд Хмельницької області став на бік підсанкційної російської літакобудівної корпорації "МиГ" у спорі з "Красилівським агрегатним заводом", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Про це повідомила прес-служба державного концерну, передає УНН.

"Господарський суд Хмельницької області підтримав країну-агресора в судовому спорі між "Красилівським агрегатним заводом", що входить до складу "Укроборонпрому", та "Российской самолетостроительной корпорацией "МиГ", - йдеться в повідомленні.

Так, український суд повністю задовольнив позовні вимоги російської компанії та присудив стягнути з українського підприємства понад 5 млн рублів (понад 2 млн грн) на користь "МиГ", який є одним з основних підприємств російської військової промисловості.

Рішення було ухвалено 18 квітня суддями Михайлом Смаровозом, Валентиною Виноградовою, Юрієм Гладюком, уточнили в концерні.

В "Укроборонпромі" заявили, що рішення суду "повністю суперечить Указу Президента України № 82/2019 про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року про введення антиросійських санкцій.

Зазначається, що цим указом АТ "Российская самолетостроительная корпорация "МиГ" було включено до списку юридичних осіб, щодо яких застосовуються санкції.

"Окрім того, українські санкції проти Російської Федерації, указ про розширення яких було підписано Президентом України Петром Порошенком, синхронізовані з аналогічними санкціями Європейського Союзу і США", - додали у концерні.

В "Укроборонпромі" заявили, що будуть оскаржувати рішення Господарського суду Хмельницької області у суді вищої інстанції.

У концерні зазначили, що АТ "Российская самолетостроительная корпорация "МиГ" входить до складу АТ "Объединенная авиастроительная корпорация", 100% акцій якої належить Російській Федерації.

"Російський "МиГ" є одним з основних підприємств російського ОПК та виконує повний цикл робіт в сфері створення, ремонту та модернізації винищувальної авіації, озброюючи російську армію літаками МіГ-29 та їх модернізованими версіями", - уточнили у концерні.

Нагадаємо, розпочався аудит державного концерну "Укроборонпром".

Українські Національні Новини

Політика