ukrayinskogo-yurista-zasudili-v-rf-za-shpigunstvo-i-pidgotovku-viyskovoyi-kontrabandi

Українського юриста засудили в РФ за шпигунство і підготовку військової контрабанди

 • 8395 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Нижегородський обласний суд в РФ засудив громадянина України Ігоря Кияшко до восьми років колонії суворого режиму, визнавши його винним у підготовці військової контрабанди і шпигунстві. Про це пише видавництво "Комерсант", посилаючись на власні джерела, передає УНН.

Суд визнав доведеним, що засуджений купив деталі двигунів багатоцільових винищувачів МіГ-29 для відправки в Україну і збирав секретну документацію по встановленню зенітного ракетного комплексу С-400 за завданням Служби безпеки України, пише видання.

Повідомляється, що захист Кияшко не оскаржуватиме вирок, щоб уникнути посилення покарання. Процес у справі громадянина України, юриста Ігоря Кияшко суд розглядав в закритому режимі "у зв'язку з наявністю в матеріалах розслідування документів, що містять державну таємницю", пише видання.

Уродженець Полтавської області був визнаний винним в підготовці контрабанди військового обладнання (ч. 1 ст. 30 і ч. 1 ст. 226.1 КК РФ) і шпигунстві (ст. 276 КК РФ) і засуджений до восьми років колонії суворого режиму.

Як вважають в суді, Кияшко, який часто відвідував Нижній Новгород для купівлі бактеріофагів для своєї дитини, "за завданням СБУ шукав деталі двигунів військових літаків і збирав документи щодо установки зенітно-ракетних комплексів, що випускаються Нижньогородським машинобудівним заводом концерну "Алмаз-Антей".

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону 11 грудня засудив колишнього військовослужбовця Чорноморського флоту (капітана 2-го рангу запасу) Леоніда Пархоменка до 14 років в колонії суворого режиму за "державну зраду на користь України". Процес проходив повністю у закритому режимі, провину Пархоменко не визнав.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП