ukrayinsku-storonu-ne-povidomlyali-pro-doopratsyuvannya-zakonu-pro-inp-polschi-vyatrovich

Українську сторону не повідомляли про доопрацювання закону про ІНП Польщі - В’ятрович

 • 21673 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Україну не повідомляли про зміни в законі про Інститут національної пам’яті Польщі у частині щодо України, після рішення Конституційного суду щодо нього. Про це журналісту УНН повідомив очільник Інституту національної пам’яті (УІНП) Володимир В’ятрович.

"Ні, з того часу як ми отримали інформацію щодо рішення Конституційного суду в Польщі про неконституційність окремих положень (нового закону про Інститут нацпам'яті - ред.), якими власне відмінено найбільш скандальні частини цього закону (а саме у частині про злочини українських націоналістів –ред.), ніякої інформації щодо будь-яких уточнень стосовно цього закону до нас не надходило", - сказав В’ятрович відповідаючи на питання, чи повідомляли українську сторону про зміни в законі про ІНП.

За його словами, він сподівається, що зміни будуть спрямовані на усунення непорозумінь, які спровокувала попередня редакція.

Нагадаємо, 25 червня, Законодавчий комітет Сенату Польщі відправив на доопрацювання Закон про Інститут національної пам’яті в частині, що стосується слів “українські націоналісти”.

Українські Національні Новини

Політика