ukrayintsi-aktivno-vidkrivayut-kompaniyi-u-polschi

Українці активно відкривають компанії у Польщі

 • 372899 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Українці все частіше вирішують відкрити бізнес у Польщі. Лише з початку цього року понад 10 тисяч підприємств було зареєстровано. Про це повідомляє видання Business Insider Polska, інформує УНН.

Цитата

«Рівно 10 207. Стільки компаній з початку року заснували українці в Польщі. Переважна більшість із них, 9829 після 1 березня 2022 року», - такі дані надає реєстр CEIDIG.

Деталі

Керівниця групи економічного прогнозування Польського економічного інституту Катажина Дембковська зазначила, що кількість нових компаній, створених вихідцями з України, зростає. Наприклад, в січні їх було 188, а у вересні 2273.

«Дані за вересень є вирішальними, оскільки вони показують, що тенденція зберігається. Чому цей місяць такий важливий? Зважаючи на розклад календаря навчального року, можна припустити, що якщо хтось залишився в Польщі до вересня, то віддав своїх дітей до школи сюди, а це важливе рішення з точки зору вибору рідного центру. Якщо до цього додати рішення про створення фірми, тобто вибір форми заробітку та забезпечення джерела доходу, то можна припустити, що ці люди планують пов’язати своє життя з Польщею на довше», - пояснює експертка.

Доповнення

На початок серпня 390 тис. українців, які виїхали в Польщу через повномасштабне вторгнення, влаштувалися на роботу.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном