ukrayintsi-bez-subsidiy-u-serednomu-splachuyut-za-komposlugi-blizko-50-zarplati-minsotspolitiki

Українці без субсидій у середньому сплачують за компослуги близько 50% зарплати - Мінсоцполітики

 • 8418 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Українці, які не отримують субсидії, в середньому по Україні сплачують за комунальні послуги близько 50% від зарплати. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики, передає УНН.

За попередніми підрахунками, зазначили у Мінсоцполітики, "середній комунальний тариф по Україні склав приблизно 50 відсотків заробітної плати".

У відомстві нагадали, що з 1 липня в Україні почали діяти нові тарифи на послуги централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для потреб населення, і зросли вони майже вдвічі.

"Це дуже багато. Ми повинні були його знизити для споживачів через систему субсидіювання. У нас була установка давати субсидії всім, хто їх просить. Через те й максимально спростили систему призначення. І зараз у нас показник отримувачів субсидій досить високий", - цитує слова міністра соцполітики Андрія Реви прес-служба.

При цьому міністр наголосив, що уряд більше не займатиметься створенням комфортних тарифів, а працюватиме винятково над підвищенням життєвих стандартів наших громадян.

Урядовець також додав, що середній платіж за "комуналку" за наявності субсидії складає сьогодні 10 відсотків від сукупного доходу сім’ї.

Українські Національні Новини

Економіка