ukrayintsi-nazvali-naybazhanishi-novorichni-podarunki-groshi-ne-na-pershomu-mistsi

Українці назвали найбажаніші новорічні подарунки: гроші не на першому місці

 • 15035 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Найбажанішим подарунком для українців на Новий 2022 рік стали романтична подорож та автомобіль. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), інформує УНН.

Деталі

Протягом попередніх "доковідних" років в українців на першому місці серед бажаних подарунків були гроші.

Зараз, скучивши за подорожами, лідерами стали романтична поїздка (18% опитаних) та автомобіль з аксесуарами до нього (12%).

На третьому місці — гроші (10%), на четвертому — мобільний телефон та інші електронні пристрої (9%), на п'ятому — побутова техніка (7%).

Окрім зростання бажання подорожувати, зросла потреба у мобільних телефонах та інших електронних пристроях (з 3% у 2014 до 9% у 2021), а також у планшетах і комп’ютерах. Це може бути пов’язано з інформатизацією суспільства, необхідністю дистанційної роботи через пандемію, зростанням кількості користувачів інтернету (у 2014 році серед дорослого населення віком від 18 років було приблизно 55% користувачів, а зараз майже 75%).

Респонденти могли також дописати своє бажання, якщо його не було у списку.

Найчастіше було те, що подарувати неможливо — мир та здоров’я. Але називали і реалістичніші побажання, наприклад, привітання від дітей, онуків або щоб вони приїхали у гості.

Крім того, за даними опитування, українці хотіли б отримати у подарунок: книжку, балалайку, велику шоколадку, мопед двухциліндровий, набір фарб для живопису, поцілунок від дружини, "шаблю отамана Івана Сірка", "щоб всі ті, хто мутить воду в Українi забралися до бiсового батька за поребрик", шубу із соболя і "щоб забрали жінку на пів року".

У 2017 році кілька респондентів писали, що хочуть кота. Цього року таких не було, але кількість тих, хто хоче домашню тварину зросла з 0,8% до 1,8%.

Додамо

Опитування проводили з 3 до 11 грудня 2021 року серед людей віком від 18 років у всіх підконтрольних уряду регіонах України.

Метод опитування — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Усього опитали 2000 респондентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-пандемія, 30-річчя незалежності та вакцинація: українці назвали головні події 2021 року

Українські Національні Новини

Суспільство