ukrayintsi-ne-pripinyayut-skupovuvati-valyutu-z-pochatku-roku-vzhe-104-mln-dolariv

Українці не припиняють скуповувати валюту: з початку року вже 104 млн доларів

 • 34800 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. У лютому попит на готівкову валюту утримувався, з початку 2021 року чистий продаж інвалюти банками сягнув вже 104 млн доларів. Про це УНН повідомляє з посиланням на особистий експертний коментар голови Ради НБУ Богдана Данилишина у Facebook.

Цитата:

"На готівковому валютному ринку з початку лютого продовжує переважати попит на іноземну валюту – чистий продаж іноземної валюти банками з початку року становив 104 млн доларів США", - повідомив Данилишин.

Деталі

Зі слів експерта, при цьому на валютному ринку переважання пропозиції іноземної валюти над попитом з боку клієнтів банків минулого тижня перевищило 100 млн доларів США (головним чином, у понеділок та вівторок – перед проведенням Мінфіном аукціону із розміщення ОВДП), що обумовило тиск на укріплення курсу гривні на міжбанку. Сальдо інтервенцій НБУ на валютному ринку з початку року становило 220 млн доларів США, що, як зазначив Данилишин, "дозволило стримати надмірне укріплення курсу гривні під впливом припливу коштів іноземних інвесторів у державні цінні папери".

Також він повідомив, що міжнародні резерви НБУ на 16 лютого 2021 року становили 28,5 млрд доларів США, обсяг коштів уряду в іноземній валюті – 1,4 млрд доларів США, що "є достатнім для здійснення виплат за заборгованістю уряду в іноземній валюті, які до кінця лютого становитимуть 128 млн доларів США, у березні – 905 млн доларів США".

Доповнення

У січні 2021 року українці купили валюти на 15,8 млн дол. (в еквіваленті) більше, ніж продали. У січні українці купили валюти на 1,085 млрд дол. в еквіваленті, а продали 1,069 млрд дол. в еквіваленті, свідчать дані НБУ.

Тенденція щодо "скуповування" готівкової валюти населенням спостерігалася і в листопаді-грудні минулого року.

Українські Національні Новини

Економіка