ukrayintsi-oplachuyut-komunalni-poslugi-na-97-zubko

Українці оплачують комунальні послуги на 97% - Зубко

 • 13923 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. В Україні на сьогодні населення оплачує 97% житлово-комунальних послуг. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час години запитань до уряду у ВР, передає кореспондент УНН.

"Реформа енергоефективності є складовою того, аби зменшити вплив від постачання газу до України. Величезний тягар впав на середній та малий бізнес, на тих громадян, які отримують достатню заробітну плату, які відповідально сплачують свої комунальні послуги, і вони дійсно сплачують 97% своїх тарифів", - сказав Зубко.

За його словами, окрім державної програми "теплих кредитів", запуску Фонду енергоефективності, також діє грантова підтримка від міжнародних партнерів.

"Міжнародні партнери на сьогодні надали понад 3 млрд грн у мультидонорський фонд, який буде співфінансувати впровадження енергоефективності у багатоповерховому секторі", - зазначив Зубко.

Також він зазначив, що уряд розглядає лише один шлях до зменшення платіжок - це скорочення обсягу споживання енергетичних ресурсів.

Нагадаємо, Гройсман пообіцяв зниження цін на тепло в наступному сезоні на 15-20%.

Українські Національні Новини

Економіка