ukrayintsi-prosyat-groysmana-ne-dopustiti-masovogo-zakrittya-aptek-petitsiya

Українці просять Гройсмана не допустити масового закриття аптек - петиція

 • 18004 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Українці схвильовані намірами народних депутатів суттєво скоротити кількість вітчизняних аптек. Якщо це станеться, ліки для співвітчизників перестануть бути доступними. Про це йдеться у тексті петиції до уряду України, його очільника – Володимира Гройсмана та законодавців, розміщеній на порталі КМУ, передає УНН.

Скорочення кількості аптечних закладів передбачено документом Верховної Ради - № 8591, уточнюють автори петиції.

"Ми, громадяни України, схвильовані намірами окремих народних депутатів України прийняти новий законопроект про закриття аптек в країні. У разі ухвалення такої ініціативи буде зруйновано принципи доступності ліків для українців, зокрема, людей похилого віку, а також мешканців віддалених від центрально-міських районів та обласних центрів міст і селищ", - йдеться у тексті петиції.

Українці також просять уряд не допустити масового закриття аптек у сільській місцевості, до якого може призвести ухвалення згаданого законопроекту.

"Під ризиком зриву через наміри депутатів ухвалити законопроект № 8591 опиняється і програма уряду "Доступні ліки", яка сьогодні полегшує життя багатьох хворих українців і пенсіонерів, зокрема", - додають автори петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аптечний законопроект" знищить малий і середній бізнес – експерт

Якщо в Україні почнуть закриватися аптеки, то ціни на ліки різко зростуть. Це станеться через руйнування конкуренції та відсутність альтернативи, пояснюють українці.

"Тож, просимо Кабінет міністрів України, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун та народних депутатів України не допустити звуження прав українців:

- не допустити закриття аптек,

- не допустити подорожчання ліків,

- не допустити прийняття у парламенті відверто лобістських законодавчих ініціатив, які часто мають на меті збагачення окремих олігархів за рахунок хворих та немічних громадян нашої держави", - пишуть автори петиції.

"Також просимо запропонувати на розгляд парламенту інший законопроект на заміну проекту № 8591 (за потреби) у сфері ліків, який би захищав інтереси пацієнтів, а не доходи фармацевтичної мафії", - йдеться у петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням: https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/1855

Нагадаємо, законопроект № 8591 передбачає скорочення аптек за територіальною ознакою та пропонує запровадження низки обмежень, спрямованих проти аптечного бізнесу. Проти ухвалення норм вказаного законопроекту вже висловилися профільні аптечні організації, а також - Асоціація інвалідів-спинальників.

Українські Національні Новини

Політика