ukrayintsi-scho-zastryagli-v-turechchini-cherez-smert-turista-sogodni-povernutsya-dodomu

Українці, які застрягли в Туреччині через смерть туриста, сьогодні повернуться додому

 • 17517 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Українські туристи, які застрягли в Туреччині через розслідування, яке ведуть через загибель одного з учасників тургрупи, сьогодні повернуться на Батьківщину. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу в четвер, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Група українських туристів, які до цього не могли залишити територію Туреччини в результаті смерті одного із членів групи 17 жовтня на території провінції Мугла, сьогодні ці громадяни повернуться на Батьківщину”, - повідомив міністр.

Деталі

Зі слів Кулеби, за результатами роботи, проведеної дипломатичними установами України в Туреччині із компетентними органами, зокрема із прокуратурою міста Фетхіє та турецькою судмедекспертизою, вдалося пришвидшити досудове розслідування справи та забезпечити швидке та безпечне повернення громадян в Україну.

Громадяни, з його слів, повертаються сьогодні двома групами - у Запоріжжя та Київ.

Консульські посадові особи України в Туреччині своєю чергою продовжать контролювати кримінальну справу щодо смерті українського громадянина.

“Ми ніколи не кидаємо своїх у біді. Це наш непорушний принцип”, - додав міністр.

Контекст

Українські туристи, які в середині жовтня прилетіли до Анталії та вирушили в похід по Лікійською стежкою, досі залишаються в Туреччині через розслідування, яке ведуть через загибель одного з учасників групи.

6 жовтня українська туристка Ірина Громико, яка входить до складу цієї групи повідомила на своїй сторінці у Facebook, що тіло померлого чоловіка передали в Україну. Його поховали 22 жовтня.

Також вона заявляла,що українське консульство на їх запити та прохання допомогти відповідало, що “в даному випадку допомога не передбачена законодавством” та на прохання робити запити, кажуть, що не можуть впливати на дії турецької сторони.

Згодом вона повідомила, що все ж таки з ними зв’язалися з консульства, та обіцяли з понеділка робити запити до Турецького суду щодо ходу справи.

Українські Національні Новини

Суспільство